Київ
6 грудня 2017
Скандал у школі Києва: дітей змушують вчити російську мову
Психолог змушує вчити російську мову дітей, які відмовилися від відвідування цього факультативу.
news-image

У одній із київських шкіл психолог змушує вчити російську мову дітей, які відмовилися від відвідування цього факультативу, пише «Є!» з посиланням на Народну Справу.

Про це написала мати одного з учнів молодших класів Ірина Стець, у Facebook-спільноті “Батька SOS”.

Психолог змушувала дитину йти на цей факультатив, аргументуючи тим, що мовляв “ти не знаєш, що з тобою буде завтра, і де ти опинишся”.

“У нас в школі є факультатив російської мови. Це за бажанням, наскільки я знаю. Ми з вересня написали відмову. Все було нормально, сина ніхто не змушував туди ходити. У п’ятницю шкільний психолог змушувала дитину йти на цей факультатив, аргументуючи тим, що мовляв, ти не знаєш, що з тобою буде завтра, і де ти опинишся. Залишила вона його в спокої тільки після того, як дитина мені подзвонила” – написала жінка.

Публікація Ірини викликала бурхливе обговорення в мережі.

“Психолог не адекватна. Скажіть, що ще раз буде змушувати – зателефонуйте в СБУ для перевірки її поглядів“, – написала Юлія Васильєва.
“Прекрасно, що є такий факультатив. Я б ще урок ввела. Ви ж самі пишете російською. Багато дітей пишуть російською українськими буквами. Бо є такі батьки, які вважають, що російська їм не знадобиться в житті“, – зауважила Анна Дубровська.

Читайте також:Одне з польських міст першим переклало свій сайт на українську мову