Суспільство
6 грудня 2017
Гриневич обіцяє понад 96 тисяч додаткових місць у дитсадках
Станом на 1 вересня 2017 року черга у дитсадки складала більш ніж 52 тисяч місць, при цьому в середньому по країні на 100 місць у дитсадках навчається 113 дітей – тобто заклади перевантажені, що також негативно впливає на якість освіти у них.
news-image

До 2019 року заплановано створити 96147 місць у дитсадках.  Про це повідомляє «Є!» з посиланням на УП.

Такий обсяг дозволить не лише подолати чергу, а й усунути перевантаженість дошкільних закладів, зазначає міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

"Нещодавно Верховна Рада нарешті ухвалила новий закон "Про освіту". Поміж іншого в ньому прописано обов’язковість отримання дошкільного компоненту освіти.
Його можна отримати по-різному, однак, звичайно, отримання повноцінної дошкільної освіти у садку дає дитині набагато більше переваг", – розповіла Гриневич на засіданні Кабміну.

Вона відзначила, що станом на 1 вересня 2017 року черга у дитсадки складала більш ніж 52 тисяч місць, при цьому в середньому по країні на 100 місць у дитсадках навчається 113 дітей – тобто заклади перевантажені, що також негативно впливає на якість освіти у них.

При формуванні плану подолання перевантаження дошкільних закладів враховували цілий спектр чинників. Зокрема, бралися до уваги демографічні та інші коригуючі показники.

Читайте також:Кличко відкрив новий дитсадок на Троєщині, розрахований на 300 дітей

Читайте також:У Тернополі матері пікетують сесію міськради через додаткову плату у садках (фото)