Події
6 грудня 2017
На Рівненщині під час обшуків вилучили понад тонну бурштину на 10 млн грн
На даний час підготовлено клопотання до суду про накладення арешту на вилучене майно.
news-image

На Рівненщині працівники прокуратури та поліції вилучили найбільшу за останні роки партію бурштину вагою понад одну тисячу кілограмів та вартістю близько 10 мільйонів гривень.

Про це власкору ZIK повідомила прес-секретар прокуратури Рівненщини Людмила Суржук, пише «Є!».

У рамках кримінального провадження щодо незаконної діяльності, пов’язаної з незаконними операціями із бурштином, працівники прокуратури Рівненської області спільно із співробітниками управління захисту економіки в Рівненській області департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчого управління ГУ Національної поліції в Рівненській області учора провели 9 обшуків на території міста Рівне, Рівненського та Сарненського районів.

За результатами проведення слідчих дій ліквідовано діяльність підпільного цеху з обробки «сонячного каміння», а також вилучено 1017 кг обробленого і необробленого бурштину загальною вартістю близько 10 млн грн, спеціальне обладнання для його незаконного видобутку (мотопомпи, шланги).

На даний час підготовлено клопотання до суду про накладення арешту на вилучене майно.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення і притягнення до передбаченої законом відповідальності фігурантів незаконних оборудок з бурштином.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління головного управління Національної поліції в області за ст.ст. 240, 294, 342, 345 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, масові заворушення, опір та насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється прокуратурою Рівненської області. 

Читайте також:На Донеччині бойовики застосували фосфорну міну (відео)

Читайте також:«Юрій Луценко є символом свавілля режиму Порошенка» - Оксана Сироїд