Події
7 грудня 2017
МВФ закликає українську владу припинити атаки на НАБУ
Таку думку висловила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард в поширеному 6 грудня заяві.
news-image

Недавні події в Україні довкола Антикорупційного бюро можуть згорнути прогрес, досягнутий у створенні незалежних інститутів для боротьби з корупцією на найвищому рівні. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на UA1.

Таку думку висловила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард в поширеному 6 грудня заяві.

За її словами, боротьба з корупцією є ключовою вимогою українського суспільства та зобов'язання уряду в рамках програми з Міжнародним фалютним фондом.

Також глава Фонду сподівається на просування в питанні прийняття закону про незалежний антикорупційний суд згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії Ради Європи, який необхідний для засудження корупціонерів.

Раніше глава Генпрокуратури Юрій Луценко заявляв, що війни між НАБУ і ГПУ немає, та, щоб у подальшому між правоохоронними органами не виникало конфліктів, потрібно зняти невідповідності у законодавстві.

Нагадаємо, наприкінці листопада співробітники СБУ, які отримали відповідний дозвіл від ГПУ, затримали агента НАБУ нібито за пропонування великих сум хабарів першому заступнику голови Держміграційної служби за прийняття незаконних рішень щодо легалізації в Україні громадян.

Згодом НАБУ виклало власну версію інциденту, згідно з якою ГПУ та СБУ зірвали спецоперацію Бюро, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання в Держміграційній службі.