Суспільство
7 грудня 2017
«Кіборги» - це найкращий фільм про війну, який я бачила - Вікторія Сюмар
Нардеп закликала всіх українців подивитись фільм.
news-image

Нардеп від "Народного фронту" Вікторія Сюмар вчора відвідала прем'єрний показ українського фільму "Кіборги" та розповіла про свої враження журналістам у кулуарах Верховної Ради, передає кореспондент «Є!»

"Я вражена фільмом "Кіборги". Я подивилася російський "Крим", який позиціонувався як фільм про війну, про "героїчне" повернення Криму. Це була класична радянська "агітка". Я дуже боялася, щоб і наші кінематографісти не повторили тієї ж помилки, щоб вони не пішли шляхом показування лише позитиву", - зазначила політик.

 

"Фільм творчий, талановитий, і це дійсно кіномистецтво, бо люди обговорюють проблеми, які ми обговорюємо на кухнях: а чому за 25 років нам не вдалося? що ми не так робили в країні? чому ми не позбулися радянських звичок в тому числі, і в політичній еліті? Все це обговорюється в фільмі про війну, обговорюється героями. Це породжує величезну довіру глядача до цього фільму", - поділилася враженням Віктрія Сюмар.

На думку нардепа, в країні, хоч і говорять про повагу до воїнів АТО, але звичайні громадяни по-справжньому не відчувають їхнього героїзму.

"Це відчуття з'являється через стандартні прийоми - через книги, вірші, кіно. Після цього з'являється почуття, що ці люди - справжні герої", - зазначила вона.

На думку депутатки, всі українці мають побачити цей фільм

"Я дуже закликаю всіх подивитись "Кіборгів". Це один з найкращих фільмів про війну, який я бачила. Його обов'язково треба подивитися", - наголосила Вікторія Сюмар.
Читайте також: В Україні будуть створені притулки для жертв домашнього насильства - Павло Петренко