Події
7 грудня 2017
До 2020 року біткоїн може «з'їсти» всю світову електроенергію, – ЗМІ
На сьогоднішній день кожна транзакція, пов'язана з біткоїнами вимагає тієї ж кількості енергії, що використовується для потреб дев'яти будинків в США протягом одного дня.
news-image

До лютого 2020 року на майнінг біткоїнів знадобиться стільки електроенергії, скільки сьогодні споживає весь світ.

Про це пише «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

На сьогоднішній день кожна транзакція, пов'язана з біткоїнами вимагає тієї ж кількості енергії, що використовується для потреб дев'яти будинків в США протягом одного дня.

І майнери постійно встановлюють все більше і більше комп'ютерів. Уже зараз сукупна обчислювальна потужність мережі біткоїнів майже в 100 тисяч разів більша, ніж 500 найшвидших суперкомп'ютерів у світі.

Загальне енергоспоживання цієї мережі величезне - близько 31 терават-годин на рік. Понад 150 окремих країн світу споживають менше енергії щорічно. І ця енергоємна мережа в даний час збільшує споживання енергії кожен день приблизно на 450 гігават-годин, приблизно стільки ж електроенергії, скільки споживає Гаїті протягом року.

Всього через кілька місяців, при нинішніх темпах зростання біткоїнів, електрика, необхідна криптовалютній мережі, почне випереджати доступні обсяги, вимагаючи нових енергогенеруючих установок.

До липня 2019 року для мережі біткоїнів буде потрібно більше електроенергії, ніж в даний час використовують США. До лютого 2020 року вона буде використовувати стільки ж електроенергії, скільки сьогодні весь світ.

Видання зазначає, що подібна ситуація не може тривати й надалі.

Вже робляться деякі зусилля для реформування обробки транзакцій, і очікується, що в майбутньому буде потрібно менше електроенергії для виробництва нових монет.

Але, як і в випадку інших технологічних досягнень, таких як зрошення в сільському господарстві і зовнішнє світлодіодне освітлення, більш ефективні системи для видобутку біткоїнів можуть вплинути на залучення нових майнерів.

Нагадаємо, у вівторок біткоїн побив новий рекорд – 12 тисяч доларів за монету.