Такого давно не бувало, – Порошенко відреагував на ухвалення бюджету
Президент України Петро Порошенко.
news-image

Президент України Петро Порошенко переконує, що цього року Верховна Рада ухвалила Державний Бюджет на 2018 рік дуже швидко. За його словами, Україна розвивається, відновлюється та обороняється.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає «Є!».

Такого давно не бувало. До тридцять першого ще 24 дні, а Верховна Рада вже й бюджет проголосувала!, – підкреслив гарант.

Водночас він наголосив, що велика частина державних грошей піде на дороги.

Країна розвивається. Це вже видно й по дорогах. Тому на наступний рік на їхнє будівництво та ремонт заклали 40 мільярдів. Децентралізація й далі збільшуватиме фінансову основу місцевих громад. Стартує президентська ініціатива реанімації сільської медицини, в амбулаторії, ФАПи, швидкісний Інтернет інвестуємо п'ять мільярдів, – зауважив політик.

За словами Порошенка, в Україні починає відновлюватися рівень життя. До прикладу, як переконує український лідер, чергове підвищення "мінімалки" детінізує зайнятість, і, як і цього року, підтягне реальну середню зарплату.

Країна обороняється. На армію передбачено 86 мільярдів гривень, що майже на 25% більше, ніж поточного року. П'яту частину бюджету буде використано на озброєння та військову техніку, що на 34% більше, ніж цьогоріч, – додав очільни держави та підкреслив, що все це – результат спільної роботи всіх українців.