Події
8 грудня 2017
В Україні ввели ЗНО для студентів коледжів і ПТУ
У 2018 учні закладів професійної та вищої освіти, що надійшли на базі 9-ти класів, будуть здавати ЗНО з української мови.
news-image

З 2018 року студенти коледжів та профтехучилищ будуть здавати державну підсумкову атестацію у формі ЗНО з трьох предметів. Зміни будуть вводитися протягом трьох років. 24 травня пройде перше тестування з української мови. Про це заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, передає «Є!» із посиланням на Факти.

У 2018 учні закладів професійної та вищої освіти, що надійшли на базі 9-ти класів, будуть здавати ЗНО з української мови. Через рік – також з математики або історії України на вибір, а ще через рік – всі предмети підсумкової атестації, – зазначив Карандій.

За його словами, зараз на сайті УЦОЯО для кожного навчального закладу створено кабінет керівника.

Це стандартизований інтерфейс, де ми збираємо всю інформацію, необхідну для проходження учнями підсумкової атестації у формі ЗНО. Керівникам закладів професійної освіти потрібно внести туди інформацію про очолюваний заклад до 28 грудня цього року. Саме на її основі буде відбуватися реєстрація учнів на тестування, – зазначив він.
Читайте також: «Венеціанка» не підтримала звинувачення Угорщини щодо мовної статті - МОН