Політика
3 лютого 2015
Путін запропонував Меркель "чеченський" варіант врегулювання української кризи, - ЗМІ
Тобто купувати їх в обмін на гроші і автономію
news-image

Президент Росії Володимир Путін запропонував канцлеру ФРН Ангелі Меркель "чеченський" варіант врегулювання української кризи, пише 3 лютого Financial Times.

Як стало відомо газеті, на переговорах в Брісбені Путін висловив думку, що українській владі варто вести відносно самопроголошених "Донецької" та "Луганської "народних республік" таку ж політику, яку Москва вела по відношенню до Чечні: купувати їх в обмін на гроші і автономію. Це шокувало Меркель, цутує видання Є | Єдність.інфо з посиланням на телеканал "Дождь".

Вже наступного дня в Сіднеї канцлер Німеччини дозволила собі набагато менш обережні заяви, ніж раніше, відзначається в статті. Вона попередила, що Росія може загрожувати не тільки України, але Грузії чи Балканам.

Джерело в Кремлі після переговорів у Брісбені сказало, що між Путіним і Меркель ніколи не було ніяких "особливих відносин", про які говорять в дипломатичних колах. За його словами, "Путін і Меркель ніколи терпіти не могли один одного", але, будучи професіоналами, довго це приховували.