NVIDIA презентувала найпотужнішу відеокарту в світі (відео)
Підсумкова пропускна здатність підсистеми пам'яті становить 652,8 ГБ/с.
news-image

Компанія NVIDIA представила, як стверджується, найбільш високопродуктивний в світі графічний прискорювач для персональних комп'ютерів. Вартість нової відеокарти під назвою Titan V складе майже 00, інформує «Є!», з посиланням на unian.ua.

Конфігурація графічного прискорювача Titan V передбачає використання 5120 ядер CUDA і 640 ядер Tensor. Заявлена продуктивність досягає 110 Тфлопс в глибокому навчанні. Базова частота дорівнює 1200 МГц, форсована частота - 1455 МГц.

Карта отримала 12 ГБ пам'яті HBM2 проти 16 ГБ у моделі Tesla V100 від того ж виробника. Підсумкова пропускна здатність підсистеми пам'яті становить 652,8 ГБ/с. NVIDIA Titan V - це перша карта сімейства Titan і перша споживча модель (не Quadro і не Tesla) виробника з пам'яттю HBM2. Система охолодження складається з мідного радіатора з випарною камерою в підставці, відцентрового вентилятора і кожуха з чорно-золотим забарвленням. Розробники також зазначають, що це перший прискорювач споживчого рівня, побудований на базі архітектури Volta. Карта орієнтована на виконання завдань, пов'язаних з роботою штучного інтелекту і моделювання наукових експериментів. 

"Завданням Volta було розсунути зовнішні межі високопродуктивних обчислень і штучного інтелекту. З Titan V, ми вкладаємо Volta в руки дослідників і вчених у всьому світі. Я не можу дочекатися, щоб побачити їх проривні відкриття", - сказав засновник і генеральний директор компанії NVIDIA Дженсен Хуанг.

Відеокарта NVIDIA Titan V оцінена в 999 і вже продається через фірмовий онлайн-магазин NVIDIA в низці країн.

Читайте також: Оприлюднено трейлер гри за мотивами «Володаря перснів» (відео)
Читайте також: У відкрите море вирушили чотири новозбудовані українські катери (відео)