Події
8 грудня 2017
Обшуки НАБУ у будівлі Мін'юсту: Генпрокуратура порушила справу
До Генеральної прокуратури України надійшла заява про кримінальне правопорушення за підписом заступника міністра юстиції.
news-image

 Генеральна прокуратура України порушила справу після заяви про кримінальне правопорушення працівників Національного антикорупційного бюро, які проводили обшуки в будівлі Міністерства юстиції.

Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко в Facebook.

«До Генеральної прокуратури України надійшла заява про кримінальне правопорушення за підписом заступника міністра юстиції. У заяві вказується на проведення детективами Національного антикорупційного бюро України обшуку у приміщенні кабінету №413 Міністерства юстиції України за адресою: вул. Архітектора Городецького, 13 у м. Києві. У заяві також вказується на те, що обшук був проведений в порушення вимог КПК, а в діях відповідних службових осіб НАБУ вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 162 Кримінального кодексу України», - зазначив Лисенко.

За його словами, за даним фактом Генпрокуратурою внесено дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато провадження.

Як повідомляв УНІАН, перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька заявила, що сьогодні зранку співробітники НАБУ «незаконно провели обшук» у будівлі Міністерства юстиції. За її словами, «о 7:15 без ухвали суду до будівлі Мін’юсту увірвалися співробітники НАБУ, незаконно вилучили у прибиральниці ключі від кабінетів і замкнулися всередині». Вона наголосила, що «коли о пів на дев’яту на роботу прийшли співробітники і почали вимагати через зачинені двері ухвалу суду або хоч якісь документи, детективи НАБУ втекли без будь-яких пояснень через чорний хід». Пізніше в Бюро заявили, що детективи проводили невідкладні слідчі дії (обшук) у службовому кабінеті одного з посадовців Міністерства юстиції. Про це повідомляє прес-служба НАБУ. Зазначалося, що невідкладність слідчої дії була обумовлена оперативною інформацією про ризик знищення документів, які мали бути надані Мін'юстом в рамках розслідування детективами НАБУ кримінального провадження.

Читайте також: Під час пограбування магазину у Бориславі вбили двох продавців
Читайте також: До Мінюсту без ухвали суду ввірвалися співробітники НАБУ - заст. міністра