Політика
9 грудня 2017
Гримчак заявляє, що Саакашвілі під час війни не має права закликати до повалення режиму
Що стосується політичного переслідування, пан Саакашвілі не є політичною фігурою в Україні.
news-image

Міхеїл Саакашвілі не є політичною фігурою в Україні.  Про це заявив заступник Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак в ефірі Громадського радіо під час обговорення справи Міхеїла Саакашвілі. 

Відповідаючи на питання про те, що проводити обшук в квартирі після 22 години заборонено законодавством, Юрій Гримчак зазначив: "Ну, теоритично, да. Але це не тоді, коли відбуваються розшукові дії по затриманню людини, яка знаходиться в розшуку. Коли прийшли на Костьольну, прийшли о 7 ранку, бо слідчі дії проходять з 6 до 22 години. В 7 прийшли, постукали. Людина не відповіла, не відкрила. Хоча там був по суті адвокат. Тоді вже вибили двері, зайшли, ловили по кришах, робили обшук. Але коли затримують людину, яка підозрюється в злочині, а вона втекла з-під варти, я думаю, це право не розповсюджується".
"Що стосується політичного переслідування, пан Саакашвілі не є політичною фігурою в Україні. Він апартеїд, людина без громадянства. Він не має права згідно нашого законодавства, займатися політичною діяльністю. І вже точно ніхто не має права під час війни закликати до повалення державного устрою. А він це робить. При цьому, наскільки я розумію, ті докази, які були наведені ГПУ, він це робить за гроші наших утікачів", - переконаний міністр.
Читайте також: Українець став віце-президентом підкомісії Венеціанської комісії