Україна
10 грудня 2017
Сьогодні відзначаєм День прав людини та День благодійництва
Крім того, сьогодні в Україні День благодійництва, який відзначається згідно з Указом Президента від 13 грудня 2007 року.
news-image

10 грудня 1948 року Організація Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини, що проголошує права особистості, цивільні та політичні права і свободи (рівність всіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші). У Декларації заявлено також, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх особових відмінностей і від різниці в політичних системах їх країн. В основу документа були покладені всі напрацювання людської думки, які були на той момент у даному питанні. Це був перший досвід колективної розробки універсального документа з прав людини. Чимало країн включають основні положення Декларації в своє базове законодавство і конституції. Її принципи лежать в основі багатьох пактів, конвенцій і договорів з прав людини, укладених з 1948 року. 

Інформує «Є!», з посиланням на ukrinform.ua.

Цікаво, що Декларація – документ, який найчастіше перекладають, наразі він перекладений на понад 500 мов. Щодо України, то останнім часом ситуація з правами людини в країні значно погіршилася. Пов’язано це, передусім, з російською окупацією Криму, де спостерігається тотальне порушення  засадничих прав і свобод людини окупаційною владою, а також на сході, в зоні проведення бойових дій та на окупованих територіях.

Крім того, сьогодні в Україні День благодійництва, який відзначається згідно з Указом Президента від 13 грудня 2007 року щорічно в другу неділю грудня і встановлений «з метою утвердження принципів гуманізму і милосердя, сприяння розвитку благодійної діяльності  та  на  підтримку  ініціативи громадських організацій». 

Цього року в рейтингу благодійності Україна на 90 місці зі 139. В нашій країні роблять грошові пожертви 29% населення. Такі дані містить Світовий рейтинг благодійності – 2017, який щороку видає британський фонд Charities Aid Foundation. На позицію країн у рейтингу впливають наступні фактори: кількість жертводавців і благодійних організацій, кількість тих, хто жертвує незнайомцям і число волонтерів (тих, хто жертвує час). Очолила світовий рейтинг благодійності М’янма, яка займає першу сходинку в рейтингу четвертий рік поспіль. В даній країні 91% населення робить пожертвування, і хоча суми пожертвувань невеликі, населення робить їх регулярно. У трійку лідерів ввійшли Індонезія та Кенія з 79% та 52% пожертв. У ТОП-10 також увійшли Нова Зеландія, США, Австралія, Канада, Ірландія, Об'єднані Арабські Емірати і Нідерланди. Останнє місце в рейтингу посідає Ємен, де пожертв

Читайте також: Двометрова ялинка із олівців прикрашатиме Одещину (фото)