Війна
11 грудня 2017
Досягнення України на шляху оборонних реформ дуже значні
Канада надає Україні допомогу стратегічного рівня, допомагаючи проводити реформи.
news-image

Посол Канади в Україні Роман Ващук констатує ефективність реформ, що проводяться Києвом в оборонній сфері. Про це пише «Є!» з посиланням на Інтерфакс Україна.

"Дуже важливо, що Канада надає Україні допомогу стратегічного рівня, допомагаючи проводити реформи. Робити реформи дуже складно, писати про них в Твіттері набагато легше. Але досягнення (Україна - ІФ) в цій сфері значні", - сказав Р.Ващук в ході конференції "20-річчя особливого партнерства України і НАТО" в понеділок у Києві.
"Це означає для всіх країн, що ми працюємо не на словах, а на практичному рівні - ділячись досвідом і допомагаючи реформувати Збройні сили", - додав посол.

Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель назвав великим досягненням країн-партнерів надання дорадчої допомоги Україні.

"Висококваліфіковані військові експерти надають Києву допомогу на протязі тривалого періоду. Це стабільні зусилля, а не одноденний візит", - сказав він.

Дипломат нагадав, що Німеччина допомагає в лікуванні та реабілітації українських військовослужбовців, які отримали поранення в зоні АТО. "У цьому році наші клініки взяли понад 100 українських військових", - сказав Е.Райхель.