Війна
11 грудня 2017
На Вінниччині попрощалися з бійцем АТО, який загинув під час обстрілу позицій (Фото)
Учасник АТО, волонтер, військовослужбовець-контрактник, герой Анатолій Твердола поклав власне життя захищаючи цілісність і незалежність Батьківщини.
news-image
10 грудня у Гайсинському районі прощались з учасником антитерористичної операції на Сході, волонтером, військовослужбовцем-контрактником, героєм - Анатолієм Твердолою, який поклав власне життя захищаючи цілісність і незалежність Батьківщини. Боєць загинув напередодні у зоні АТО, пише «Є!» з посиланням на портал ВінБазар

Анатолій Твердола Іванович народився 14 березня 1970 року в с.Лад.Хутори Гайсинського р-ну, в сім’ї колгоспників.

Навчався в Ладхутірській середній школі, а по її закінченні, продовжив освіту у Вінницькому професійному училищі. Строкову службу в Радянській армії проходив у десантно-штурмовій бригаді, яку закінчив у званні старшого сержанта. По закінченні строкової служби продовжував служити в Західній групі радянських військ в Німеччині. Після звільнення в запас повернувся додому і працював в органах міліції, пожежній частині, в службі охорони в м.Ладижин.

Одружений, разом з дружиною виховували двох синів.

Учасник Революції Гідності, з початку бойових дій на Сході України активно займався волонтерською діяльністю. Допомагав українським воїнам одягом, продуктами, обладнанням.

В січні 2017 року підписав контракт військової служби і служив в 9–му окремому батальйоні 59-ї окремої мотопіхотної бригади біля Маріуполя в зоні АТО.

Життя Твердоли Анатолія Івановича обірвалося зненацька в період так званого перемир’я. Він героїчно загинув 8.12.2017р. біля 5-ї год. ранку під населеним пунктом Водяне під час обстрілу військової позиції.

В останню путь проводжали бійця рідні, близькі, побратими, керівництво району та області, односельчани, однокласники і вчителі, жителі Ладхутірської громади і всі, хто знав героя. 

Поховано захисника на сільському кладовищі с. Ладижинські Хутори Гайсинського району.