Суспільство
12 грудня 2017
Ірина Луценко внесе в Раду законопроект про зміни до закону про НАБУ
Ірина Луценко внесе до парламенту законопроект.
news-image

Нардеп України та представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко планує цього тижня внести до парламенту законопроект про внесення змін до закону про НАБУ для зняття протиріч у роботі цього органу.

Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає «Є!».

Кажу шановному директорові (НАБУ Артему Ситнику), у тебе є дозвіл суду на зняття інформації з 17 абонентів мобільного зв'язку, а зняв ти зі 114, а значить майже зі 100 осіб ти зняв інформацію незаконно, що – порушення конституційних прав і взагалі-то кримінальна відповідальність, давай це владнаємо, – сказав генпрокурор.

Луценко також запевнив, що Ситник відмовився від пропозиції розібратися у ситуації. За словами глави ГПУ, те саме стосується і невиконання вимоги закону про набір працівників НАБУ за результатами відкритих конкурсів.

Міняйте закон, але не порушуйте його. 4 місяці йде ця розмова. На цьому тижні скористаюся своїм сімейним станом. Моя дружина, народний депутат Луценко, внесе всі необхідні зміни, щоб припинити цю дискусію, якщо цього не змогли зробити ті 10 депутатів, які пікетують мій будинок, – сказав генпрокурор.