Україна
12 грудня 2017
В Україні відзначають День сухопутних військ
День сухопутних військ України відзначається щорічно 12 грудня, починаючи з 1997 року.
news-image

У вівторок, 12 грудня, в Україні відзначають День сухопутних військ. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Новое Время.

Українських військовослужбовців вже привітав президент Петро Порошенко.

"Честь і слава воїнам Сухопутних військ, які щоденно доводять - немає такої сили, що може порушити дух і волю українського воїна", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Приєднався до привітань і глава Генштабу ЗСУ Віктор Муженко.

Він підкреслив, що в рядах української армії дев'ять тисяч військовий цього виду військ відзначені державними нагородами, 16 з них - отримали звання Герой України.

"Особливо вдячний воїнам-піхотинцям, вони є тими простими «робочими» війни, які несуть основний тягар своєї нелегкої служби", - написав Муженко.

Він підкреслив, що військовим доводиться витримувати шквальні обстріли противника і пристосовуватися до будь-яких погодних умов.

"Вони щоденно демонструють Українському народу свою незламну волю, віру в правоту своєї справи, виваженість і феноменальну вмотивованість", - резюмував Муженко.

День сухопутних військ України відзначається щорічно 12 грудня, починаючи з 1997 року.

До складу українських сухопутних військ входять механізовані і танкові війська, ракетні війська і артилерія, армійська авіація, аеромобільні війська, аійська протиповітряної оборони.

Читайте також:За минулу добу внаслідок обстрілів з боку противника загинуло 4 українських військовослужбовці, - штаб