Світ
12 грудня 2017
Грузія досі чекає відповіді України щодо екстрадиції Саакашвілі
10 грудня міністр культури Грузії Михайло Георгадзе заявив, що Тбілісі «не має наміру скасовувати запит про екстрадицію Саакашвілі».
news-image

В серпні Головна прокуратура Грузії направила до правоохоронних органів ряду країн, в тому числі України, запит про екстрадицію Саакашвілі, пише «Є!»  з посиланням на Главком.

Грузія поки не отримувала відповідь України на запит про екстрадицію екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі.

Про це в інтерв'ю тбіліській телекомпанії «Імеді» заявила міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані, передає ТАСС.

«Грузія поки не отримувала будь-якої відповіді від української сторони на запит про екстрадицію Михайла Саакашвілі. Що стосується здійснюваного на Україні розслідування справи щодо Саакашвілі, то це є внутрішньою справою України», - сказала вона.

10 грудня міністр культури Грузії Михайло Георгадзе заявив, що Тбілісі «не має наміру скасовувати запит про екстрадицію Саакашвілі».

«У той же час хочу відзначити, що новий запит з Грузії на Україну з цього питання не направлявся», - додав він.

Зазначається, що в серпні Головна прокуратура Грузії направила до правоохоронних органів ряду країн, в тому числі України, запит про екстрадицію Саакашвілі.

В кінці жовтня міністр юстиції Цулукіані заявила, що «документація, яка раніше була направлена грузинською стороною до України створює міцну основу для позитивного рішення щодо екстрадиції Саакашвілі у випадку бажання української сторонни». Тоді ж заступник головного прокурора Георгій Гогадзе заявив, що для екстрадиції Саакашвілі «існують достатні підстави, які раніше надала Україні грузинська сторона».

Заступник генпрокурора зазначив, що в попередні роки Грузія двічі отримала відмову в екстрадиції Саакашвілі, але тоді мотивом відмови було його українське громадянство.

Як відомо, напередодні, 11 грудня у Києві відбувся суд у справі Саакашвілі. Екс-президенту Грузії не обрали запобіжний захід. Його просто в залі суду відпустили на волю без жодних умов.

Нагадаємо, ввечері 8 грудня лідера партії «Рух нових сил» Михайла Саакашвілі затримали.

Затримання сталося на квартирі діючого співробітника поліції в Солом'янському районі столиці.

Михайла Саакашвілі помістили до ізолятора тимчасового тримання СБУ.

Затриманий екс-очільник Одеської ОДА Михайло Саакашвілі заявив про початок голодування.

Читайте також:Синові Леха Валенси загрожує 15 діб арешту за крадіжку свічки