Події
12 грудня 2017
НАБУ затримало ще 4 осіб, які причетні до справи про розкрадання коштів в Держінвестпроекті
Серед затриманих — екс-заступник голови Держінвестпроекту.
news-image

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали чотирьох осіб у справі про розкрадання коштів Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ, інформує «Є!», з посиланням на Українську правду.

Як наголошується, 12 грудня детективи НАБУ провели обшуки, за результатами яких затримали 4 осіб, ймовірно задіяних у корупційній схемі з розкрадання коштів Держінвестпроекту та ДП "Державна інвестиційна компанія" у сумі 259,2 млн гривень.

Серед затриманих — екс-заступник голови Держінвестпроекту, який також був радником директора "Державної інвестиційної компанії"; екс-працівник Держінвестпроекту; колишній директор ДП "Державна інвестиційна компанія"; директор низки приватних підприємств із ознаками фіктивності.

За версією слідства, зазначені особи, уклали фіктивні договори позики між "Державною інвесткомпанією", ТОВ "Борисфен" і ТОВ "Боржава резорт" для реалізації національних проектів "Якісна вода" та "Олімпійська надія-2022".

"Після отримання коштів, ці компанії, які, на думку детективів НАБУ, від початку не мали можливості для реалізації зазначених проектів, перерахували кошти на рахунки офшорних компаній, підконтрольних службовим особам"Держінвестпроекту", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють із липня 2016 року, після того, як воно було передано із Головного слідчого управління МВС України.

Читайте також: 4 радіостанції зможуть не виконувати квоти про 60% ефіру українською мовою
Читайте також: Володимира Омеляна здивувало призначення Андрія Галущака на посаду держсекретаря