Політика
13 грудня 2017
Зустріч президентів України та Польщі пройде у Харкові
Попри напружені двосторонні відносини, Польща в зовнішній політиці далі підтримує Україну.
news-image

Президент Польщі Анджей Дуда під час офіційного візиту до України 13 грудня проведе переговори з українським президентом Петром Порошенком, передає радіо Свобода.

 Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Як повідомили в Адміністрації президента, сторони зустрінуться у Харкові, щоб обговорити «стратегічні питання двостороннього політичного співробітництва, а також посилення взаємодії в сфері безпеки і оборони».

«Анджей Дуда зустрінеться з президентом України Петром Порошенком, спостерігачами з місії ОБСЄ і представниками Програми розвитку ООН. Анджей Дуда віддасть шану польським солдатам, які були вбиті НКВС. Поховані вони на кладовищі жертв тоталітаризму у Харкові», – повідомило посольство Польщі в Україні на сторінці у Facebook.

Останнім часом, після повернення до влади в Польщі націоналістичної партії «Право і справедливість» відносини між Польщею і Україною погіршилися через розбіжне ставлення до історичного польсько-українського протистояння. Такі розбіжності призвели до знищення низки українських пам’ятників у Польщі і польських в Україні, а також інших інцидентів. Попри напружені двосторонні відносини, Польща в зовнішній політиці далі підтримує Україну. Офіційний Київ завив, що зацікавлений у зміцненні стратегічного партнерства з Варшавою та виступає проти ескалації напруженості.

Читайте також: Голова Ради міністрів Польщі хоче поглибити відносини із Україною
Читайте також: Трамп оголосив про перемогу над ІДІЛ