Події
13 грудня 2017
Кім Чен Ин закликав розробляти ще більше ядерної зброї
Кім також заявив, що Північна Корея повинна розробляти і виробляти більше різноманітної зброї.
news-image

Глава КНДР Кім Чен Ин закликав північнокорейських вчених і військових розробляти і виробляти більше ядерної зброї. При цьому він особисто нагородив всіх, хто взяв участь у розробці балістичної ракети Hwasong-15, повідомляє «Є!» з посиланням на 112.

"Вчені і робітники продовжать виробництво "новітнього зброї і обладнання" для "зміцнення ядерної сили в якості і кількості", – зазначив Кім Чен Ин.

Кім також заявив, що Північна Корея повинна розробляти і виробляти більше різноманітної зброї.

Кім Чен Ин також назвав великою історичною перемогою розробку атомної бомби, водневої бомби і міжконтинентальної балістичної ракети Hwasong-15.

У той же час, експерти відзначають, що озброєння у Північній Кореї, як і раніше, є технічні недоліки, які їй необхідно усунути, перш ніж повністю завершити своє завдання по розробці ядерної ракети.

Нагадаємо, КНДР ускладнює міжнародні відносини численними ядерними випробуваннями. 3 вересня Пхеньян оголосив про успішне випробування водневої бомби. Наказ про проведення випробування був відданий північнокорейським лідером Кім Чен Ином. КНДР стверджує, що випробування водневого боєзаряду не призвело до витоку радіації або інших негативних впливів на навколишнє середовище.

В кінці листопада КНДР заявила про успішне випробування міжконтинентальної ракети Hwasong-15. Вона піднялася на висоту майже 4500 км і пролетіла 960 км, впавши у виключній економічній зоні Японії.

Світове співтовариство засудило дії Північної Кореї. Зокрема, президент США Дональд Трамп раніше заявляв, що Сполучені Штати Америки готові знищити Північну Корею, якщо знадобиться.

У відповідь Кім Чен Ин заявив, що Трамп дорого заплатить за слова про "знищення" КНДР.

Читайте також:КНДР оприлюднила відео запуску нової ракети «Хвасон-15»