Політика
13 грудня 2017
На парламентських слуханнях у Раді нардеп закликав до імпічменту Порошенка
На думку Сергія Мельничука, узурпація влади Президентом відбувається на всіх рівнях.
news-image

У Верховній Раді України на слуханнях щодо законодавчих проектів народних депутатів України прозвучала ініціатива про необхідність запуску процедури імпічменту діючого президента Петра Порошенка, пише "Голос.uа", передає «Є!»

Конференція пройшла у присутності політиків і вчених із США і країн ЄС.

Під час заходу народні депутати виступили з жорсткою критикою Президента через те, що його команда фактично узурпувала владу. Зокрема, народний депутат Сергій Мельничук у своєму виступі зазначив, що імпічмент Порошенка вже давно назрів, оскільки йде повна узурпація влади, що і викликає таку реакцію у людей.

На думку Мельничука, узурпація влади Президентом відбувається на всіх рівнях.

"В країні фактично Президентом узурпована вся вертикаль влади, майже вся влада. До Верховної Ради та іншим міжнародним організаціям є звернення від блогерів і журналістів (петиція блогерів), про те, що ми фактично дійшли до рівня 2014 року, законів 16 січня", - заявив Мельничук.

Нардеп докладно розповів, як влада підтримує рейдерів, звільняє неугодних людей в уряді.

"Якщо Парламент і виконавча влада більше не може працювати на благо народу і згідно з Конституцією, то повинні бути важелі для виправлення цього", - сказав він.

На думку народного депутата Мельничука, в Україні необхідно провести референдум про імпічмент Президента та розпуск Ради.

Професор з США Алан Кафруни був присутній на цій конференції і сказав, що повністю згоден з нардепом.

"Повністю підтримую все, що сказано Сергієм Мельничуком. Більше того - цей хлопець знає, як треба розмовляти з владою і тими, хто узурпував владу. Масштаби корупції мене шокують. Шокує те, як витрачають гроші корупціонери і чиновники. Вони психічно хворі люди, раз вчиняють так. Особливо, під час війни. Я бачив протести під Радою, я розумію, чому люди хочуть імпічменту", - зазначив зарубіжний гість.

 

Читайте також: Сьогодні - день народження Миколи Леонтовича, автора всесвітньовідомого «Щедрика»