Події
13 грудня 2017
НАЗК виявило недостовірну інформацію в декларації Насалика: просить НАБУ це розслідувати
НАЗК встановило, що Насалик подав недостовірні відомості.
news-image

Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) просить Національне антикорупційне бюро (НАБУ) розслідувати можливе декларування недостовірної інформації міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом. Про це йдеться у рішенні про результати повної перевірки електронної декларації Насалика за 2016 рік, передає «Є!» із посиланням на Українські Новини.

НАЗК встановило, що Насалик подав недостовірні відомості, які відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (з 1 грудня один мінімум становить 1 762 гривні).

Це свідчить про наявність в діях Насалика ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу.

Зокрема, міністр не вказав вартість офісу площею 129,7 кв. м у Києві. У той же час, згідно з договором купівлі-продажу, копію якого Насалик надав НАЗК, оціночна вартість приміщення становить 1 261 350 гривень. Таким чином, Насалик не виконав вимоги п. 2 ст. 46 закону "Про запобігання корупції".

Також міністр не задекларував 521,2 тис. гривень, нарахованих йому Укргазбанком (Київ).

Крім того, згідно Судновій книзі, за Насаликом зареєстрована мотолодка Regal. Насалик пояснив, що човен він подарував у 2012 році та надав копію договору дарування. Однак одержувач подарунка не перереєстрував човен, про що Насалик на момент заповнення декларації не знав. Згідно з поясненнями Насалика, одержувач відразу ж після подарунка реалізував його третій особі та не перереєстрував човен.

За результатами перевірки декларації НАПК вирішило направити висновок НАБУ.

Читайте також: Комітет з нацоборони Канади рекомендує уряду запровадити безвіз для українців