Події
13 грудня 2017
Канада надала дозвіл на постачання летальної зброї Україні
У свою чергу Президент України Петро Порошенко подякував США і Канаді за надання підтримки в сфері безпеки.
news-image

Канада внесла Україну до списку країн, яким дозволено поставляти летальну зброю, повідомила урядова Canada Gazette. Експорт автоматичного ручної стрілецької зброї з Канади заборонений в тому випадку, якщо держава імпорту не включена в даний список. Зараз у списку знаходяться 39 країн, в основному, члени НАТО, а також Австралія, Ботсвана, Чилі й інші.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

За даними газети, метою цього кроку є «підтримка двосторонніх відносин Канади з Україною» та надання можливості «канадським експортерам подавати заявку на експорт певних видів стрілецької зброї, забороненої зброї та заборонених пристроїв в Україну». У свою чергу Президент України Петро Порошенко подякував США і Канаді за надання підтримки в сфері безпеки, зокрема, за включення Канадою України до списку країн, в які дозволено постачання автоматичної стрілецької зброї. Про це глава держави повідомив на своїй сторінці у Facebook. 

«Як і домовлялися, Сполучені Штати санкціонували безпекову допомогу нашій державі, а Канада включила Україну до Контрольного переліку країн, до яких дозволено поставку автоматичної зброї. Шлях до посиленої оборонної допомоги Україні відкрито», - зазначив Порошенко.
«Вдячний Вашингтону та Оттаві за потужний і вчасний сигнал підтримки! Єдиним фронтом продовжуємо зміцнювати наше безпекове партнерство для протидії агресії та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України», - написав президент.
Читайте також: Парламент Канади закликає уряд підтримати миротворчу місію в Україні
Читайте також: Комітет з нацоборони Канади пропонує надати Україні летальну зброю