Події
14 грудня 2017
В Україні затримали вже 280 людей за злочини проти Майдану, слідство завершено на 80%, - ГПУ
Уже наступного року вдасться розпочати процес заочного засудження щодо президента-втікача Віктора Януковича, колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та екс-очільника СБУ Олександра Якименка.
news-image
Вже наступного року почнеться процес заочного суду проти екс-президента Віктора Януковича та ще двох його поплічників. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу "ZIK", пише «Є!».

Він зауважив, що справа Майдану включає в себе два блоки, перший з яких стосується притягнення до відповідальності людей, які зараз перебувають в Україні. Це, зокрема, рядові і середнього рівня люди, які виконували наказ щодо розстрілу людей на Майдані.

"Усіх, кого вдалося встановити, затримати, пред’явити обвинувачення знаходяться в судах, їх 280. Вдумайтесь. В різних кваліфікаціях. Середня і вища ланка, як вам відомо, втекла до Москви і подекуди на тимчасово окуповану територію", - наголосив Луценко.

За його словами, вже наступного року вдасться розпочати процес заочного засудження щодо президента-втікача Віктора Януковича, колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та екс-очільника СБУ Олександра Якименка.

"Таким чином, я можу сказати, що основні справи Майдану і щодо виконавців і організаторів слідство завершене на 80%", – підсумував Луценко.

Читайте також:Василь Сліпак: Історія героя виходить на екрани