Події
14 грудня 2017
Суд закрив справу про незаконне перетинання Тимошенко держкордону
Аналогічне рішення було прийнято і у справі про незаконне перетинання кордону депутатом від "Батьківщини" Сергієм Власенком.
news-image

Мостиський районний суд Львівської області закрив справу про незаконне перетинання головою фракції "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" у Верховній Раді Юлією Тимошенко державного кордону в пункті пропуску "Шегині" (Львівська область) 10 вересня. Про це Українським Новинам повідомив адвокат Тимошенко Микола Титаренко, передає «Є!»

"Було закрито справу про адміністративне правопорушення щодо Тимошенко на підставі ст. 247 (Кодексу про адміністративні правопорушення)", - сказав він.

Титаренко зазначив, що аналогічне рішення було прийнято і у справі про незаконне перетинання кордону депутатом від "Батьківщини" Сергієм Власенком.

Адвокат повідомив, що в судовому засіданні сторона захисту наполягала на закритті справи у зв'язку з відсутністю складу правопорушення.

Крім того, на думку адвоката, Тимошенко і Власенко діяли в стані крайньої необхідності у зв'язку з повідомленням про замінування.

Також захист клопотав про закриття справи у зв'язку із закінченням строків розгляду справи.

За словами Титаренка, повний текст рішення виготовлено протягом 5 днів і тоді стане зрозуміло, з якої саме причини суд вирішив закрити справу.

Нагадаємо, у вересні поліція викликала на допит Тимошенко і ще 4 депутатів у справі про незаконне перетинання державного кордону в пункті пропуску "Шегині" (Львівська область) колишнім Президентом Грузії, лідером партії "Рух нових сил" Михеїлом Саакашвілі і його прихильниками.  

Читайте також: Корупція в законі: як закон «Купуй українське» може вбити ProZorro