Війна
14 грудня 2017
Встиг зробити більше, ніж хтось за все життя: на Полтавщині поховали 27-річного бійця (фото)
Герой загинув 10 грудня під Мар'янкою на Донеччині внаслідок мінометного обстрілу.
news-image

У Миргороді на Полтавщині поховали бійця АТО 27-річного Олександра Зубченка. Загинув 10 грудня під Мар'янкою на Донеччині внаслідок мінометного обстрілу.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua, пише «Є!».

Олександр був добровільним бійцем штурмового підрозділу батальйону "Волинь" Української добровольчої армії. На церемонію прощання прийшли мешканці, учасники АТО, волонтери, керівництво міста і районної влади.

"Коли почався обстріл, Олександр із своїм товаришем Віктором вскочив у бліндаж. Вони були не розлий вода. Їх так і знайшли поряд, загинули миттєво. В бліндаж влучила 120-міліметрова міна. Олександр у свої двадцять з гаком зробив набагато більше, ніж хтось за своє життя. Не думав про себе, посади і гроші", - розповів Роман Коваль, перший командир тактичної групи "Волинь" УДА.

Для відспівування закриту труну поставили біля будинку, де живуть батьки покійного. На ній 2 стяги - червоно-чорний та синьо-жовтий.

"Для таких, як Зубченко, прощання треба було організувати у центрі міста. У нинішній час добровольцем піти воювати з російським агресором – це про багато що каже", - сказав Михайло Даценко, місцевий.

На траурній церемонії міський голова Миргорода Сергій Соломаха висловив співчуття родині загиблого.

Поховали Олександра Зубченка на Алеї Героїв біля арматурного заводу.

У нього залишилися батьки та молодша сестра.

За роки війни Миргород втратив 6 бійців.

Читайте також:До 25-ліття не дожив місяць: назвали ім'я загиблого на Донбасі бійця (фото)