Події
14 грудня 2017
Вища рада правосуддя відмовилася відкривати справу проти судді Кицюк, яка влаштувала конфлікт із патрульними
21 лютого патрульні поліцейські затримали у Києві суддю за порушення правил дорожнього руху.
news-image

Вища рада правосуддя відмовила САП у порушенні дисциплінарної справи щодо судді Солом’янського райсуду Вікторії Кицюк. Про це повідомляється на сайті ВРП, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

"Розглянувши скаргу заступника генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І., перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Солом’янського районного суду міста Києва Кицюк Вікторії Сергіївни", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 21 лютого патрульні поліцейські затримали у Києві суддю Солом'янського райсуду Вікторію Кицюк за порушення правил дорожнього руху.

За інформацією начальника департаменту патрульної поліції Нацполіції Євгена Жукова, автомобіль, за кермом якого перебувала суддя Кицюк, стояв посеред вузької вулиці, заблокувавши рух в обидва боки. Екіпаж поліції, який проїжджав по цій ділянці дороги, попросив жінку перепаркувати автомобіль, на що вона заявила, що машина не її, а потім стала погрожувати. Документи пред'являти жінка відмовилася. Після неодноразових повторень прохання показати документи патрульні затримали суддю. Та невдовзі на місце інциденту приїхала голова суду, після чого поліцейські відпустили Кицюк.

Наступного дня Рада суддів розмістила на своєму сайті звернення до Національної поліції України, в якому висловила "глибоке обурення діями Національної поліції, пов'язаними з неправомірною спробою затримання судді Солом'янського районного суду Києва Вікторії Кицюк". РСУ також зажадала пояснень від керівництва поліції.

У серпні Шевченківський райсуд Києва визнав протиправною спробу поліцейських затримати суддю Солом'янського районного суду Києва Вікторію Кицюк.