Суспільство
15 грудня 2017
Британський хірург лазером випалював свої ініціали на печінках пацієнтів
Маніпуляції він проводив у присутності інших лікарів.
news-image

Британський хірург визнав себе винним у випалюванні лазером його ініціалів на печінці двох пацієнтів під час операції з трансплантації. Про це повідомляє газета The Guardian, передає «Є!»

За даними видання, 53-річний Саймон Бремхолл на суді визнав свою провину в двох інцидентах, що відбулися 9 лютого і 21 серпня 2013 року. Він використовував лазерний промінь для "гравіювання" двох початкових букв свого імені на донорських печінках двох пацієнтів.

Використовувані під час операцій аргонові промені призначені для припікання судин для зупинки кровотечі. Сліди від них не впливають на роботу органу і зникають через деякий час після медичного втручання.

Прокурор заявив під час суду, що дії доктора "не просто етично неправильні, а є злочином". Особливо його здивувало, що маніпуляції були проведені в присутності інших лікарів.

"Автографи" медика виявили його колеги під час проведення повторних операцій пацієнтам. Медична спільнота країни вважає, що подія кидає тінь на діяльність лікарів у цілому, і необхідно серйозно поставитися до інциденту.

Обвинувачений знаходиться на даний момент на волі під заставою, рішення у справі буде винесено 12 січня.

Як повідомляє газета, Бремхолл протягом 12 років працював хірургом в госпіталі королеви Єлизавети II в Бірмінгемі. Також він навчав студентів і займався дослідницькою діяльністю. Чоловік був пізніше відсторонений від посади після того, як стало відомо про звинувачення.

Читайте також: У Фінляндії влада відмовила мусульманським організаціям у виділенні ділянки під будівництво мечеті