Штучний інтелект написав нову книгу про Гаррі Поттера
Роботу нейромережі вже можна порівняти з рівнем хороших аматорських текстів за мотивами популярних оригінальних творів літератури.
news-image

У мережі з'явилося три сторінки нової книги про чарівника - "Гаррі Поттер і портрет того, що виглядає як величезна купа попелу". Її написав штучний інтелект. Книгу виклали розробники компанії Botnik Studios.

Текст написали за допомогою алгоритма Predictive Writer. Він використовує метод автозаповнення, схожий до того, що є в месенджерах і "розумних" клавіатурах. Словник Predictive Writer збігається зі словником Поттеріани; в нього входять імена персонажів, назви магічних істот і характерні жаргонізми, пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

Словник недосконалий, тому часто створює дуже несподівані конструкції, кажуть розробники. До прикладу, у цій версії Гаррі Поттера Рон Візлі намагається з'їсти батьків Герміони, а смертожери цілують один одного.

Роботу нейромережі вже можна порівняти з рівнем хороших аматорських текстів за мотивами популярних оригінальних творів літератури.

Тексти програм програми і сам текст можна прочитати на сайті розробників.

Штучний інтелект поєднав 10 тис. вірувань у одне. Фізик Джанель Шейн за допомогою нейромережі опрацювала 38 джерел: Біблію короля Якова, Танах, Коран, Книгу Мормона, Сутру, Веди, Калевалу, "Повну книгу чаклунства" Бакленда, "Повне керівництво по Таро", кельтські міфи та інші. "Храм Амальгами" вийшов на основі священних і магічних текстів. Розробниця називає її несерйозною релігією.

Читайте також:Samsung запатентувала «розумний» одяг для підзарядки смартфона і гаджетів (фото)