Авторизація

Події
15 грудня 2017
СБУ затримала депутата Харківської міськради, який закликав створити Одеську народну республіку
Працівники Служби безпеки України затримали депутата Харківської міської ради Андрія Лесика.
news-image
У п’ятницю, 15 грудня, працівники Служби безпеки України затримали депутата Харківської міської ради Андрія Лесика. Про це політик написав на своїй сторінці в Facebook, пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Згодом стало відомо, що Лесика доставили до Київського райсуду Харкова для обрання запобіжного заходу.

Згідно з наявними даними, йому оголошено про підозру за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене представником влади) КК України. Санкціями статті передбачено від трьох до п'яти років ув'язнення.

Зазначається, що Лесик очолює Харківську територіальну раду руху Український вибір - Право народу Віктора Медведчука.

Раніше Лесику було вручено повістку з вимогою з'явитися в обласну прокуратуру для отримання підозри, проте він одразу заявив, що виконувати її не збирається. Приводом для цього стала публікація на його сторінці в Facebook із закликом до створення так званої "Одеської народної республіки".

Як повідомлялося, 9 травня 2016 року вранці до центрального входу меморіалу "Слава" у Харкові підійшли прихильники РФ з червоними прапорами і георгіївськими стрічками, колону яких очолював депутат міської ради Андрій Лесик. Вони скандували "Фашизм не пройде". Побачивши на депутатові георгіївську стрічку, активісти спробували зірвати, зав'язалася бійка. Унаслідок інциденту постраждав співробітник поліції - у нього незначне розсічення підборіддя. Крім того, постраждали троє людей, яким надали першу допомогу на місці.