Суспільство
17 грудня 2017
Саакашвілі відреагував на сутички під колишнім Жовтневим палацом
Колишній очільник Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі.
news-image

Колишній очільник Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі переконує, що сутички біля колишнього Жовтневого палацу у Києві спроовкували сили Нацгвардії, тому він закликав свої прихильників не піддаватися на провокації, а попрямувати до Верховної Ради України.

Таку заяву лідер "Руху нових сил" зробив перед протестувальниками, пише "Гордон", передає «Є!».

За його словами, дирекція Палацу не дозволила мітингувальникам зайняти будівлю, а правоохоронці застосували силу та сльозогінний газ.

Нас, замість дирекції, зустріли сили Нацгвардії, які спровокували насильство, які спровокували зіткнення, які спровокували використання газу, шумових гранат і, в принципі, провокували кровопролиття та початок громадянського протистояння, – зазначив Саакашвілі.

Водночас він підкреслив, що не дозволить нищити будівлю.

Реальні біль і кров – не наш шлях. Ми – мирні люди та правда перебуває на нашому боці... Вони провокують нас, але ми не повинні грати в їхню гру... Ми візьмемо будівлю, коли нас буде все більше і більше. Я готовий віддати все, щоб ми перемогли. Грошей у мене немає, але я готовий віддати свою свободу та своє життя. Але я не готовий віддати чужі життя, – зауважив політик.

Крім того, екс-голова Одеської ОДА закликав своїх прибічників не йти на провокації, а попрямувати до Верховної Ради України.

Зауважимо, що наразі у Жовтневому палаці перебувають посилені сили НГУ, які є готовими до захоплення. Натомість частина учасників акції протесту проти чинної влади розійшлася та ще близько 500 людей повернулися на Майдан Незалежності, передає "РБК-Україна".