Світ
18 грудня 2017
США виділяють $ 214 мільйонів на будівництво військових об'єктів в Європі
Ці кошти є частиною Європейської ініціативи стримування загрози (EDI). Вона була започаткована після окупації Росією Криму та подальшої агресії на сході України.
news-image
США планують виділити $ 214 мільйонів на будівництво військових об'єктів у Східній Європі для стримування російської агресії.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Укрінформ.

"У цьому році план витрат на оборону включає приблизно $ 214 мільйонів для будівництва об'єктів в Ісландії, Норвегії та більшості країн Східної Європи", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ці кошти є частиною Європейської ініціативи стримування загрози (EDI). Вона була започаткована після окупації Росією Криму та подальшої агресії на сході України.

"Оскільки ми продовжуємо працювати над динамічним середовищем безпеки в Європі, фінансування EDI збільшує наші можливості для стримування і захисту від російської агресії", - йдеться в інформаційному бюлетені EDI.

Повідомляється, що ці інвестиції сприятимуть підтримці колективної оборони союзників США по НАТО, а також посилять безпеку та спроможність їх партнерів.

За інформацією видання, йдеться, зокрема, про перекидання на військові бази літаків п'ятого покоління F-22 Raptor та F-35 Strike Fighter, які повинні будуть відслідковувати активність російських ВКС на Північному і Балтійському морях. Крім цього, планується побудувати нові ангари на авіабазі в ісландському Кефлавіку, де будуть розміщені літаки P-8 Poseidon, шо відстежують підводні човни. 

Читайте також:Ситуація в АТО загострилася: загинули троє українських бійців