Політика
18 грудня 2017
Кравчук: Путін, здається, готується до масштабної атаки на Україну
На думку екс-президента, Путін починає діяти так, щоб створити більш широке поле для можливої глибшої і масштабнішої атаки.
news-image

Президент РФ Володимир Путін створює умови та можливості для масштабного збройного наступу на Україну. Про це в коментарі журналістам на полях конференції "Україна - НАТО. Рік зближення та інтеграції" заявив перший президент України Леонід Кравчук, передає «Є!» із посиланням на "Українську правду".

"Я давно слідкую за виступами російського президента, і недавно слухав його прес-конференцію. Він, здається, починає діяти так, щоб створити більш широке поле для можливої глибшої і масштабнішої атаки на Україну", - сказав Кравчук, коментуючи відкликання російських офіцерів зі Спільного центру з контролю та координації на Донбасі.

Як відомо, російські представники Спільного центру контролю і координації припинення вогню і стабілізації на лінії зіткнення сторін на Донбасі покинуть Україну 19 грудня через "напружену морально-психологічну обстановку".

Наприкінці листопада українська сторона Спільного центру з координації та контролю заявляла, що російська сторона СЦКК і бойовики ОРДО блокують пошук і вивезення з окупованої території тіла загиблих українців.

Згодом глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що російських офіцерів у СЦКК на Донбасі поставили у "нестерпні умови".

Читайте також: «Нестерпні умови»: у РФ назвали причину виходу росіян із СЦКК на Донбасі