Війна
19 грудня 2017
Військові: у Новолуганському зранку працюватимуть групи розмінування
За даними військових, внаслідок обстрілу, що почався близько 17:00 18 грудня.
news-image

У штабі української воєнної операції на Донбасі повідомляють, що вранці 19 грудня у Новолуганському на Донеччині, яке обстріляли підтримувані Росією бойовики, працюватимуть групи розмінування.

Інформує «Є!», з посиланням на radiosvoboda.org.

За повідомленням, після того, як населений пункт був обстріляний із реактивних систем залпового вогню існує загроза для населення через снаряди, що не розірвалися.

За даними військових, внаслідок обстрілу, що почався близько 17:00 18 грудня і вівся з підконтрольної угрупованню «ДНР» Горлівки, були поранені вісім цивільних жителів, пошкоджені 37 одноповерхових і двоповерхових будинків, 10 п’ятиповерхівок. Крім того, снаряди влучили у школу, дитсадок і місцеву амбулаторію. Половина населеного пункту знеструмлена через пошкодження ліній електропередач, частково пошкоджений газогін, додали військові.

«Наразі в Новолуганському, військові медики, військовослужбовці, рятувальники і поліцейські проводять ряд першочергових заходів з евакуації поранених і постраждалих мирних мешканців. Зранку, 19 грудня, в населеному пункті буде розгорнуто гуманітарний штаб, розпочнуть роботу військові польові кухні, пункти обігріву», – йдеться в повідомленні штабу.
Читайте також: Новолуганськ обстріляли із «Градів»: показано наслідки (фото)