Суспільство
19 грудня 2017
Українське кіно: 10 найкращих фільмів 2017 року (фото, відео)
Кількість українських фільмів, які вийшли в прокат, продовжує зростати.
news-image

У 2017 році кількість українських фільмів, які вийшли в прокат, продовжує зростати. Радіо МАКСИМУМ згадує найкращі і найцікавіші з робіт нашої індустрії кіно, пише «Є!».

"Червоний"

Кадр з фільму 'Червоний'  - фото 215789
 
Історія про двох українців, які одночасно воювали за різні ідеали. Тепер вони на каторзі: колишній командир УПА Данило Червоний і радянський льотчик Віктор Гуров. Червоний – із заходу України, Гуров – зі сходу. Чоловіки домовляються між собою протистояти репресіям начальника табору майора Абрамова і підіймають повстання.

"Давай танцюй"

Кадр з фільму 'Давай танцюй' - фото 215790
 
Головний герой трічки Микита залишає рідне місто і вирушає до столиці на танцювальний турнір. Для юнака участь у проекті – більш, ніж хобі та розвага. Він повинен перемогти, щоби допомогти рідному братові зібрати необхідні кошти на операцію.
 

"Сторожова застава"

Кадр з фільму 'Сторожова застава'  - фото 215791
 
Школяр Вітько здійснює подорож у часі та опиняється за тисячу років тому. Тут він знайомиться з богатирями: юним Олешком, Іллею та Добринею. Разом з ними він бере участь у складних битвах, захищаючи Батьківщину від половців та міфічних істот.
 

"Бобот"

Кадр з фільму 'Бобот'  - фото 215794
 
Ще одне фентезі, фільм Максима Ксьонда, знятий у ко-продукції з Грузією. Стрічка оповідає історію 12-річного хлопця Вадима. Він знаходить трансформаторну будку Бобот, яка має допомогти Вадиму врятувати весь світ від позаземних сил.
 

"DZIDZIO Контрабас"

Кадр з фільму 'DZIDZIO Контрабас'  - фото 215795
 

Любомир Левицький зняв нову сімейну комедію. Як зрозуміло із назви, у стрічці головну роль виконує співак Дзідзьо, якому режисер довірив зберегти власний образ, тож фактично він грає самого себе. Фільм оповідає історію трьох бовдурів, які виросли на кордоні і мають жагу до легких грошей. Цього разу вони вирішили зайнятися черговою незаконною справою і натрапили на нові пригоди.

 

"Стрімголов"

Кадр з фільму 'Стрімголов'  - фото 215796
 

Ця київська історія розповідає про двох молодих коханих, яким до 30-ти. Ці "не герої" намагаються зробити непростий вибір у нашу героїчну добу. Сама режисерка характеризує цей сюжет так: "Про кохання під час п***еця".

"Припутні"

Кадр з фільму 'Припутні'  - фото 215797
 

На одній із автобусних зупинок Ніжина провінційний таксист Юра випадково натрапляє на молоду дівчину Свєту. Свєта та її мати спокушають Юру грошима на поїздку в Припутні – забуте Богом і людьми село. Через неймовірний збіг обставин Юра змушений залишитися у селі – тепер взагалі невідомо, коли він дістанеться домівки та які ще несподіванки приготувала для нього доля.

 

"Поліна"

Кадр з фільму 'Поліна'  - фото 215798
 

У прокаті стрічка була з 25 травня. Це історія дівчинки, яка вирушає на пошуки правди про свою сім’ю в чарівну подорож, повну небезпек і пригод. Бюджет фільму склав 2 млн євро. Фільм є копродукцією з Бельгією та Францією.

 

"Контури"

Кадр з фільму 'Контури'  - фото 215800
 

В цей альманах документальних фільмів про стріт-арт входять три документальні короткометражні картини. "Проект дощу" Олега Чорного розповідає про маріупольську сторінку в творчості харківського ґрафітника Гамлета. Стрічка "Енджой" Валерія Балаяна присвячена анонімному кримському вуличному художнику. А фільм "Зрушення" Олексія Радинського – вільна панорама співтовариства художників, музикантів і перформерів, яка знайшла свій притулок в гаражному кооперативі в центрі столиці.

"Рівень чорного"

Кадр з фільму 'Рівень чорного'  - фото 215801
 

У центрі сюжету – немолодий фотограф, який живе у спальному районі Києва, час від часу спить зі своєю манекенницею, доглядає батька на інвалідному візку та дуже любить... лазити по стінах. Він навіть створює у себе вдома штучний мініскеледром. Проте, герой ніби живе у власному світі, в якому йому не потрібно бути супергероєм.

 

Читайте також:У столиці Болгарії вперше відбудуться Дні українського кіно