Авторизація

Події
19 грудня 2017
Сніговий полон. ДСНС задіє авіацію для виявлення заторів на дорогах
Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час селекторної наради в Кабінеті міністрів.
news-image
Прем'єр-міністр вимагає від голів обласних держадміністрацій о 21:00 доповісти про вирішення проблем, що виникли через негоду. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) задіє авіацію для виявлення заторів на дорогах, які утворилися через сильні снігопади та пориви вітру. Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час селекторної наради в Кабінеті міністрів у вівторок, 19 грудня.

Він також вимагає від голів обласних держадміністрацій о 21:00 доповісти про вирішення проблем, що виникли через негоду. 

"Я дав сьогодні доручення ДСНС в нормальних погодних умовах задіяти авіацію для того, щоб чітко розуміти, де, в яких частинах України є затори", - сказав Гройсман.

Також він наголосив на необхідності забезпечити якісну координацію державних служб і місцевої влади, які задіяні в нормалізації ситуації на місцях.

"Я не бачу жодних проблем, щоб вчасно прибирати сніг або відновлювати електропостачання. Голови держадміністрацій областей, в яких є проблеми, о 21:00 кожен, особисто по телефону, докладаєте мені про те, що проблеми вирішено. Я думаю, що це цілком можливо зробити, єдине питання - ваше ставлення", - сказав прем'єр.
"Є затори, якщо люди стоять у заторах - їдьте до людей і будьте з ними, поки не розблоковуєте - це моя порада. Якщо потрібно я і сам готовий приїхати, але найголовніше - організуйте роботу таким чином, щоб проблем у людей не було", - додав Гройсман.

Як повідомлялося, напередодні в Києві через негоду обмежили в’їзд фур та вантажівок. Крім того київський аеропорт «Жуляни» через сильний сніг переніс частину рейсів до міжнародного аеропорту «Бориспіль».

Також нагадаємо, що у вівторок, 19 грудня, в Україні через складні погодні умови затримувалися 30 пасажирських поїздів. Аеропорт «Бориспіль» працював у штатному режимі з невеликими затримками рейсів.

 

Читайте також:В Києві 20 грудня похолодає і знову піде сніг