Суспільство
20 грудня 2017
Перебування Димінського в Україні не є безпечним для нього – адвокат
Лисий: Розслідування не має елементарних ознак чесності.
news-image

Бізнесмен Петро Димінський, чий автомобіль потрапив у смертельну ДТП у Львівській області, не одержував підозри в передбачений українським законодавством спосіб. Про це у Facebook заявив адвокат бізнесмена Микола Лисий, передає «Є!».

Я не знаю, які підстави для оголошення підозри знайшла сторона обвинувачення, оскільки на день написання цього поста моє клопотання слідчого про надання мені можливості ознайомитися з матеріалами справи та отримати копії документів не розглянуто, але аналіз наявної у мене інформації дає підстави стверджувати про відсутність належних і допустимих доказів причетності Димінського до скоєння ДТП, – написав він.

На думку Лисого, події щодо Димінського останніми днями "відзначилися стрімким розвитком подій".

Ще 6-го числа особа була свідком у кримінальному провадженні за фактом ДТП, а, імовірно, 7 грудня особа вже стало підозрюваним. 11 грудня слідчий, можливо, отримав ухвалу суду про затримання підозрюваного для доставки в суд із метою обрання запобіжного заходу. 15 грудня 2017 року в базі даних МВС з'явився профіль Димінського як особи, яку розшукує МВС, а, за інформацією зі ЗМІ, 16 грудня Нацполіція подала документи щодо згаданої особи до Генерального секретаріату Інтерполу в Ліоні, – розповів адвокат.

Він підкреслив, що про всі описані вище події він дізнався зі ЗМІ.

Дуже великі сумніви з точки зору допустимості доказів викликають висновки 29 проведених у ході слідства експертиз, оскільки судом задоволено заявлений стороною захисту відвід усім експертам, які їх проводили. Призначена судом 23 листопада комісійна експертиза на даний час не проведена. Мені невідомо про наявність очевидців події, які б вказували на Димінського як на учасника ДТП. Натомість такий карколомний розвиток подій із боку Нацполіції і прокуратури – обвинувачення, розшук, Інтерпол, – заявив Лисий.

За його словами, "це розслідування не має елементарних ознак чесності".

З таким завзяттям слідство "завтра", імовірно, буде накладати арешт на всі активи підозрюваного! І для слідства неважливо буде, що всі матеріальні збитки відшкодовані і забезпечувати якісь уявні відшкодування немає підстав, – написав адвокат.

Він зазначив, що "спочатку навіть не зрозумів, що відбувається, але просте зіставлення фактів і подій дає відповіді" на всі запитання. І наголосив на інформації, пов'язаній зі спробою взяти під контроль телеканал ZIK, власником якої є Димінський, нардепом від Блоку Петра Порошенка Глібом Загорієм і його дружиною Катериною.

На мою думку, перебування Димінського в Україні не є безпечним для нього, оскільки розслідування кримінального провадження відверто набуло ознак комерційно-політичних мотивів переслідування, – заявив Лисий.