Політика
20 грудня 2017
Рада відмовилася скасувати продовження до 2019 року мораторію на продаж сільгоспземель
За скасування рішення Верховної Ради проголосувало 66 депутатів.
news-image

Верховна Рада під час ранкового засідання відмовилася скасувати продовження до 2019 року мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, передає «Є!» із посиланням на "ГОРДОН".

За проект закону №7350-П проголосувало 66 депутатів.

Ініціативу подали дев'ять парламентаріїв: Олексій Мушак, Олександр Бригинець, Сергій Хлань, Юрій Соловей, Павло Різаненко (усі із фракції Блоку Петра Порошенка), Юрій Береза, Андрій Тетерук та Ігор Бриченко ("Народний фронт"), а також Вікторія Войціцька ("Самопоміч").

Вони вважають, що законопроект стосовно продовження мораторію ухвалили, грубо порушивши регламент Верховної Ради.

"Зокрема, під час розгляду й прийняття законопроекту було порушено норми щодо строків подання альтернативних законопроектів. Зокрема, суб'єкти законодавчої ініціативи були позбавлені можливості внести у строки, передбачені регламентом, альтернативні проекти з ключового для суспільства питання", – ідеться в пояснювальній записці.

7 грудня Верховна Рада ухвалила законопроект, яким мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення продовжено до 2019 року.

Міжнародний валютний фонд очікував скасування цього мораторію наприкінці 2017 року. Він діє із 2002 року. Закон про його продовження до 1 січня 2018 року Верховна Рада України ухвалила 6 жовтня 2016-го.

Читайте також: У Раді пропонують в четвер розглянути законопроект про передачу землі тергромадам