Події
20 грудня 2017
Смоленська авіакатастрофа. Відмова РФ віддавати літак викликає підозру, - МЗС Польщі
Росія понад сім років відмовляється віддавати Польщі розбитий Ту-154М, а це може свідчити про те, що Москва щось має на своєму сумлінні.
news-image

Для встановлення справжніх причин катастрофи треба повернути до Польщі розбитий літак і спробувати скласти його з окремих частини, пише «Є!» з посиланням на Тиждень.  

Росія понад сім років відмовляється віддавати Польщі розбитий Ту-154М, а це може свідчити про те, що Москва щось має на своєму сумлінні. Про це  заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський в інтерв’ю телеканалу TVP1 у середу, 20 грудня.

"Ми Росії відповідаємо чесно: чим довше ви тримаєте літак, чим довше не хотітимете співпрацювати у слідстві для з'ясування обставин катастрофи, тим більше ви даєте приводів підозрювати, що ви щось маєте на своєму сумлінні, що ця катастрофа виглядала зовсім по іншому, ніж це показано у рапорті МАК (російська комісія), і приховуєте реальні, справжні причини цієї катастрофи", - підкреслив Ващиковський.

Він зазначив, що для встановлення справжніх причин катастрофи треба повернути до Польщі розбитий літак і спробувати скласти його з окремих частини.

"Без спроби складення цього літака не буде змоги відтворити перебіг цієї катастрофи та встановлення її причин", - заявив глава МЗС РП.

Він підкреслив, що росіяни це "прекрасно розуміють", а тому виникає питання, чому вони продовжують тримати у себе  розбитий урядовий літак.

Читайте також:Росія відмовляється передавати Клиха, Карпюка та Чирнія Україні