Україна
20 грудня 2017
Влада дискредитує і себе, і Україну в очах міжнародної спільноти, - Костанчук
Про це йдеться в заяві керівника військово-патріотичного об'єднання учасників АТО Справедливість Тараса Костанчука.
news-image

Влада власними діями підштовхує людей до третього Майдану, і це є найбільшою небезпекою, бо ще одна революція може поховати не тільки правлячий режим, а й Україну як незалежну державу.

Про це йдеться в заяві керівника військово-патріотичного об'єднання учасників АТО "Справедливість" Тараса Костанчука, опублікованій на Цензор.НЕТ, пише «Є!».

"Сьогодні Україна переживає найглибшу за 26 років свого існування кризу – політичну, економічну, соціальну. Відсутність важливих реформ в економічній сфері, жахлива корупція, непрозорість, збільшення податкового тиску, непрофесійне керування зробили Україну найбіднішою державою Європи! Ситуація дуже складна, а якщо врахувати трудову еміграцію, та загальне старіння нації, то взагалі майже катастрофічна", - зазначив він.
"Цікаво, що влада веде жорстку та безкомпромісну війну. Але, на жаль, війну не за майбутнє моєї Батьківщини, а за місце біля державної годівнички. "Народний фронт" б'ється із БПП, разом вони воюють з БЮТ та Самопоміччю, Генпрокуратура, б'ється з НАБУ, паркетні генерали з Генштабу знищують бойових офіцерів, які ще зберегли вірність присязі, та всі ці чинуші разом б'ються із народом України. Ця війна не залишає часу на реформи, не залишає часу на докорінні зміни, на будь-які конструктивні дії. Та найстрашніше те, що війни кланів, фракцій та відомств перейшли на зовнішньо-політичний рівень. Ми посварилися з багатьма країнами, які нещодавно були нашими союзниками. Зараз активно псуємо стосунки із США та Євросоюзом, основна причина цього відсутність реформ та занадто високий рівень корупції", - підкреслив Тарас Костанчук.

Він зауважив, що внаслідок необдуманих дій влади Україна може залишитись без міжнародної підтримки та опинитись в політичній ізоляції.

"Останні події за участю Міхеїла Саакашвілі з безжальною очевидністю показали відношення самих українців до влади. Здається, де-юре, залишаючись легітимною, в очах народу влада втратила будь-який авторитет і сьогодні люди виступають насамперед проти діючої влади. Мало хто підтримує Саакашвілі, але ще менше хочуть бачити продовження цієї влади. Дані останніх соціологічних досліджень приголомшують: Верховній Раді не довіряють 87% українців, уряду – 82%, прокуратурі, та судовим органам - 87%. Не менш вражає і антирейтинг українських політиків так Президенту України не довіряють 81%, Тимошенко – 74% а Бойко – 73% населення!", - наголосив він.

За словами Тараса Костанчука, зараз правляча верхівка власними діями підштовхує людей до третього Майдану, і це є найбільшою небезпекою, бо ще одна революція може поховати не тільки правлячий режим, а й Україну як незалежну державу.

"Як українець, як людина, яка зі зброєю в руках захищала незалежність своєї країни, хочу звернутися до Президента Україні, до уряду, до парламентарів – панове, сподіваюся в Вас залишилась хоча б крихта гідності, хоча б крихта любові до України, якщо ж ні то просто прислухайтеся до свого інстинкту самозбереження – зробіть мужній крок, зізнайтеся у своїй слабкості, некомпетентності. Звільніть місце для тих, хто вважає Україну не гаманцем, а Батьківщиною, для справжніх патріотів!", - зазначається у заяві Тараса Костанчука.

Читайте також:У партії Меркель розкритикували Порошенка через боротьбу з корупцією