Суспільство
20 грудня 2017
Які страви на новорічному столі є найнебезпечнішими
Готуючись накрити новорічний стіл, взагалі слід зберігати обережність.
news-image

Бутерброди з ікрою, смажене або запечене м’ясо, а також салати з майонезом є найбільш важкими для печінки, шлунку та серця.

 Про це “Народна Правда” пише з посиланням на “Сегодня”, інформує «Є!», з посиланням на narodna-pravda.ua.

Найкраще заздалегідь скласти список продуктів і страв до новорічного застілля і звести до мінімуму все дуже жирне, солоне і солодке.

У салатах слід використовувати відварене м’ясо замість ковбаси. Бажано зменшити кількість майонезу або замінити його йогуртом, і поставити на новорічний стіл більше овочів. Також слід уважно стежити за розміром порцій.

На думку лікарів, для фігури і здоров’я набагато корисніше самостійне приготування страв — це захищає від вживання непотрібних інгредієнтів, великої кількості цукру або солі.

Замість цукерок і тістечок можна збити легкий сметанний, фруктовий мус на десерт, замість ковбасної нарізки — приготувати домашній м’ясний рулет або карбонад.

Готуючись накрити новорічний стіл, взагалі слід зберігати обережність. Краще скласти меню, а потім ретельно оцінити його на предмет небезпечного впливу для здоров’я учасників застілля, яке за традицією триває довго.

Читайте також: Фіналісти Євробачення 2017 презентували кліп, просякнутий магією (фото, відео)
Читайте також: Названо продукти, які небезпечно купувати у супермаркеті