Суспільство
20 грудня 2017
Україна гостро відповіла росіянам в ООН на закиди про «переворот-2014»
Таким чином він відповів на заяву російської делегації.
news-image
Росія, проти якої запроваджені міжнародні санкції через її агресію та нехтування міжнародним правом, не має ні морального права, ні юридичних підстав повчати будь-кого в Організації Об'єднаних Націй.

З також заявою виступив у середу під час засідання Ради Безпеки ООН заступник постійного представника України при ООН Юрій Вітренко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу, передає «Є!».

Як держава-окупант і сторона конфлікту, як авторитарний режим, проти якого діє один із найвищих рівнів двосторонніх і багатосторонніх санкцій у світі, Росія в розумінні статуту ООН не має ні юридичного, ні морального права коментувати ситуацію в Україні в цій залі, - заявив представник України.

Таким чином він відповів на заяву російської делегації, яка звинуватила українців у перевороті в 2014 році, внаслідок якого й виникла трагічна ситуація на сході країни.

Це також стосується повчання моєї делегації чи будь-якої іншої. Принаймні, допоки Росія не поверне Україні Крим, не виведе свої війська з Донбасу, а також не компенсує повною мірою шкоду, заподіяну її вторгненням, - зауважив заступник голови Місії України при ООН.

Як повідомляв Укрінформ, у середу відбулося засідання Ради Безпеки ООН з питань підтримання міжнародного миру й безпеки у світі.