Війна
21 грудня 2017
В Яворові перепідготовку колишніх військових взяло під своє крило НАТО (фото)
На подію в Яворів прибув директор громадської організації «Західний регіональний центр сприяння перепідготовці та соціальній адаптації військовослужбовців», член ЛОО Спілки офіцерів України Андрій Рой.
news-image

20 грудня, до пізнього вечора в місті Яворові Львівської області працював семінар з перепідготовки військовослужбовців, звільнених у запас або відставку – за фінансування програми «НАТО-Україна».

Про це повідомив власкор ZIK, пише «Є!».

На подію в Яворів прибув директор громадської організації «Західний регіональний центр сприяння перепідготовці та соціальній адаптації військовослужбовців», член ЛОО Спілки офіцерів України Андрій Рой.

Під час урочистого відкриття курсів з перепідготовки військовослужбовців, звільнених у запас або відставку – за фінансування програми «НАТО-Україна» до присутніх з вітальним словом звернулися перший заступник голови Яворівської райдержадміністрації Ігор Рак, директор ГО «Західний регіональний центр сприяння перепідготовці та соціальній адаптації військовослужбовців» Андрій Рой, його заступник Михайло Герцик, (колишній офіцер 24 дивізії та мешканець Яворова), виконавчий менеджер програми «НАТО-Україна» Олександра Огороднікова, директор Яворівської районної філії Львівського обласного центру зайнятості Михайло Вигринович.

У коментарі  директор громадської організації «Західний регіональний центр сприяння перепідготовці та соціальній адаптації військовослужбовців», член ЛОО Спілки офіцерів України Андрій Рой наголосив, що в рамках міжнародної програми «НАТО-Україна» в Яворівському районі розпочалися курси перепідготовки військовослужбовців, які звільнені у запас або відставку. Майбутні менеджери та підприємці навчатимуться протягом двох місяців та одержать свідоцтва державного зразка та міжнародний сертифікат, що дасть їм право займатися й власним бізнесом.

«У Західному регіональному центрі перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців відкрито курси, на яких навчатимуться військовослужбовці запасу за програмою «Менеджмент малого бізнесу». Вони вивчатимуть спеціальні дисципліни, проходитимуть комп’ютерну підготовку.

У 2017 році ЗРПЦ відзначає 20-ліття своєї діяльності та 15 років співпраці з НАТО

За роки діяльності Центру було підготовлено – 3936 військовослужбовців, 2123 із них – працевлаштовано», – інформує директор громадської організації «Західний регіональний центр сприяння перепідготовці та соціальній адаптації військовослужбовців», член ЛОО Спілки офіцерів України Андрій Рой.

А заступник директора ГО ЗРЦП Михайло Герцик у розмові з власкором IA ZIK додав, що для покращення стану адаптаційної діяльності у західному регіоні України групою однодумців, колишніх військовослужбовців, і було створено громадську організацію «Західний регіональний центр сприяння перепідготовці та соціальній адаптації військовослужбовців», яка тепер і опікується соціальною адаптацією.

З його слів, всього ж за цей час у Центрі, який очолює член ЛОО СОУ Андрій Рой, пройшли перепідготовку військовослужбовці за програмами НАТО, ОБСЄ та бюджетні кошти у містах Бродах, Володимирі-Волинському, Дрогобичі, Золочеві, Луцьку, Львові, Мукачевому, Рівному, Самборі, Стрию, Ужгороді, Червонограді, Чернівцях та Яворові.

«У Центрі діють курси з перепідготовки військовослужбовців, надається допомога в працевлаштуванні. Після закінчення навчання видають свідоцтво державного зразку та сертифікат. Проводяться курсові програми перепідготовки, виграні на міжнародних тендерах. У 2016 році завершилися курси у Львові, Володимирі-Волинському, Чернівцях, Рівному, Стрию та Дрогобичі. У лютому 2017 року ГО ЗРЦП випустила слухачів у Бродах, Яворові та відкрили курси в Стрию і Дрогобичі», – наголосив заступник директора Західного регіонального центру перепідготовки військовослужбовців Михайло Герцик.

Нагадаємо, впродовж двох днів, 28 лютого та 1 березня цього року, робоча група представників НАТО ознайомилася з аспектами перепідготовки військовослужбовців Збройних сил України та інших збройних формувань на цивільні спеціальності в Західному регіоні країни. З цією метою делегація в складі представника управління з політичних питань та політики безпеки штаб-квартири НАТО (м. Брюссель, Бельгія), офіцера з питань бюджету, а також менеджера програми «Трастовий фонд зі створення системи зміни військової кар’єри на професійну цивільну» Емануеля Хутцінгера, менеджера програми «НАТО-Україна» Крістофера Штаудта та виконавчого керівника цього проекту Олександри Огороднікової відвідала районні центри Броди, Дрогобич, Стрий та Яворів. 

Читайте також:З початку доби бойовики 7 разів відкривали вогонь по українських позиціях