Політика
21 грудня 2017
«Ніхто не може захистити себе від агента Катерини», - Борислав Розенблат
Нардеп прокоментував "шпигунський скандал" у Кабміні.
news-image

На думку нардепа Борислава Розенблата, перекладачу прем'єр-міністра Гройсмана Станіславу Єжову, якого викрили у шпигунстві, імовірно було запропоноване дуже велике заохочення, через що він "продав і себе, і країну". Таку думку нардеп висловив у кулуарах парламенту, коментуючи "шпигунський скандал" у Кабміні, передає кореспондент «Є!»

"Імовірно, дуже велике заохочення було запропоновано цій особі. Тому що шпигунство на такому рівні - це або якась чорна пляма у житті, за яку можна втягнути у таку справу, або були запропоновані величезні кошти, через які він продав не лише себе, а й країну", - сказав нардеп.

 

"Спецслужби України доказали, що вони працездатні, що вони можуть не тільки "Катерин" виявляти - спецагентів НАБУ, а можуть працювати і на більш високому рівні, та боротися проти такої серйозної структури, як ФСБ", - додав Розенблат.

На питання журналістів, як він особисто перевіряє своє оточення, політик зауважив, що є відкритою людиною, і не переймається пошуками шпигунів серед людей, з якими спілкується.

"Я не сильно долучений до державної таємниці, тому у плані спілкування з людьми не змінився. Я відкрита людина, відкриваю двері всім, хто звертається по допомогу. Знаєте, ніхто не може захистити себе від такої людини, як "агент Катерина". Але думаю, що більше ніхто не захоче залучати таких агентів, робити провокації, бо це карається у нашій країні по закону. Я вважаю що верховенство права і закон мають бути в Україні понад усе", - підсумував Борислав Розенблат.


Нагадаємо, 20 грудня співробітники СБУ викрили в Секретаріаті Кабміну чиновника, який працював на спецслужби Росії. Станіслав Єжов, зокрема, відповідав за переклад зустрічей з іноземними делегаціями, і особисто прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Читайте також: Сергій Тарута повідомив, чим запам'ятається українцям цей політичний рік