Суспільство
22 грудня 2017
Мер Ірпеня спростував повідомлення йому про підозру у створенні злочинного угруповання
Карплюк: Інформація про те, що я уникав оголошення підозри, не відповідає дійсності.
news-image

Мер Ірпеня Володимир Карплюк у коментарі інтернет-виданню "ГОРДОН" спростував повідомлення йому про підозру у створенні злочинного угруповання, передає «Є!».

Ірпінська міська рада має декілька актів перевірки Держаудитслужбою закупівлі робіт та послуг. Згідно з даними актів перевірки, не було виявлено порушень. Разом з тим, прокуратура не є фаховим органом, уповноваженим на визначення наявності фінансових порушень та збитків у бюджетній сфері, оскільки це виключна компетенція Держаудитслужби, – заявив Карплюк.

Він додав, що прокурор не зачитав його прав, коли оголошував про підозру: "Київський обласний прокурор Дмитро Чібісов не оголосив мені підозру 21 грудня 2017 року, оскільки ним не було зачитано мої права, що є грубим порушенням прав людини з точки зору українського законодавства та європейської практики. Інформація щодо того, що я уникав оголошення підозри, не відповідає дійсності, оскільки голова кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів наказав усім присутнім покинути зал. Попри це, в залі залишився Дмитро Чібісов і щось там зачитував стінам та вікнам. Він мав змогу вийти до коридору, де я очікував на нього, проте не вийшов. Коли я повернувся до зали засідань, він не оголошував мені підозру. Так само, як і після завершення засідання комісії, яка зараз розглядала скарги на незаконність дій Дмитра Чибісова".

20 грудня у прокуратурі Київської області поінформували, що Чібісов повідомив Карплюку про підозру. Меру Ірпеня інкримінують створення злочинної організації, заволодіння чужим майном, фіктивне підприємництво, підроблення документів та службове підроблення. За версією прокуратури, до складу злочинної організації входили також два заступники мера та інші особи.

Місцеве видання "Громада Приірпіння" пише, що Карплюку повідомили про підозру на засіданні кваліфікаційної комісії, де розглянули сім скарг мера Ірпеня на роботу Чибісова та прокуратури. Комісія не побачила порушень і відмовилася задовольнити скарги Карплюка. Після цього прокурор сказав, що оскільки в залі присутні мер і його адвокати, вони можуть ознайомитися з текстом підозри. Видання зазначає, що Карплюк підозри не взяв. Він заявив, що напередодні був у прокуратурі і підкреслив, що підозру можна було вручити там. Коли кваліфікаційна комісія оголосила у засіданні перерву, Карплюк поспішив покинути приміщення, ідеться в матеріалі.