Війна
22 грудня 2017
Снайпер розповів, чому Україні немає сенсу купувати зброю у США
Якщо Україна буде купувати такі гвинтівки і не налагодить під них випуск боєприпасів в Україні, то сенсу в цій зброї немає.
news-image

Інструктор зі снайперської стрільби, екс-співробітник "Альфи розповів, чому Україні немає сенсу купувати зброю у США, інформує «Є!» з посиланням на РБК.

Справа в тому, що комплектуючі до неї коштують зовсім недешево. Мова йде про гвинтівки Barrett M107A1, передає "КП в Україні".

"Ці гвинтівки, які по різних каналах потрапляли в Україну, вже десь рік "на ура" воюють, використовуються нашими снайперами в АТО. Крім самої гвинтівки, снайперську систему входить прицільний комплекс, метеостанція - це прилад, який вимірює швидкість вітру і метеоумови, балістичний калькулятор, потужний бінокль коригувальника стрільби, який, як правило, працює в парі з снайпером. А самі гвинтівки Barrett M107A1– мультисистемні. Це означає, що корпус цілий, а стовбур і затвор – змінні. Тобто можна ставити різні стовбури під різні калібри з урахуванням поставлених завдань – від 50 до 300-го", - розповів снайпер.

Ціна на комплектуючі для зброї "кусається". 

"Якщо ми будемо купувати такі гвинтівки і не налагодимо під них випуск боєприпасів в Україні, то сенсу в цьому немає зброї. Вони в сумі коштують більше, ніж сама гвинтівка. Один постріл 50 калібру - близько 250 гривень. А якщо гвинтівка потрапить в руки не професіонала, а рядового бійця, то він спалить цих патронів неміряно", - сказав інструктор.

Читайте також:Держдеп підтвердив дозвіл на продаж летальної зброї Україні