Події
22 грудня 2017
Вчені придумали як уникнути захворювання на діабет
Співробітники університету проаналізували дані групи з 2861 пацієнтів у віці від 40 до 75 років.
news-image

Вчені з Університету Маастрихта заявили про визначення нового способу, який допомагає запобігти захворюванню на діабет другого типу.

Інформує «Є!», з посиланям на informator.news.

Співробітники університету проаналізували дані групи з 2861 пацієнтів у віці від 40 до 75 років. Частина з них мала схильність до захворювання, у когось діабет діагностували до або під час дослідження, а у половини взагалі не було проблем з рівнем цукру в крові.

У більшості випадків пацієнти, схильні до соціальної ізоляції, вже страждали від діабету другого типу. Зв’язок між схильністю до цієї хвороби і недоліком соціальних контактів виявили тільки у жіночої половини групи. У “сильної” половини піддослідних виявили кореляцію між діабетом другого типу і життям на самоті, – повідомляє РІА.
“Отримані нами результати підтримують ідею про те, що позбавлення від соціальної ізоляції допомагає запобігти розвитку діабету другого типу”, – заявила провідний автор роботи Стефані Брінкхюес порталу MedicalXpress.

Нагадаємо, нещодавно вчені з Ньюкаслського університету заявили, що існує простий метод вилікувати цукровий діабет другого типу. У свою чергу ВООЗ повідомила про стрімке поширення захворюваності на діабет у світі.

Цукровий діабет другого типу – це ендокринне захворювання, що розвивається в результаті зростання несприйнятливості організму до інсуліну.

Читайте також: Щорічно від ускладнень, викликаних грипом, вмирає 650 тисяч осіб
Читайте також: Українець Клих примусово проходив психіатричне лікування в Росії