Спорт
23 грудня 2017
Україна виділила 120 мільйонів гривень на підготовку спортсменів до Олімпіади-2018
На підготовку спортсменів до зимових Олімпійських ігор-2018.
news-image

На підготовку спортсменів до зимових Олімпійських ігор-2018 Україна виділила 120 мільйонів гривень, половину з яких віддадуть біатлоністам.

Про це розповів керівник відділу зимових видів спорту Міністерства спорту України Даніль Амирханов, повідомляє Плюс Спорт з посиланням на газету "Експрес", передає «Є!».

Ми проаналізували виступи наших спортсменів і поділили їх на три категорії. В елітну групу потрапили 15 біатлоністів, а також фрістайліст Олександр Абраменко. Вони отримують набагато більше грошей на підготовку, ніж представники двох інших груп: провідної та перспективної, – розповів він.

Амирханов вважає логічним те, що найбільше грошей виділили саме на біатлон, адже у цьому виді спорту українці досягають найкращих результатів.

Загалом на зимові види спорту держава виділила 120 мільйонів гривень, 60 з них ми направили на біатлон. Вважаю це рішення є логічним, оскільки саме в цьому виді спорту українці мають найбільші успіхи. Ну а ще 60 мільйонів розподілили на інші зимові види спорту, – сказав він.

Зазначимо, Зимові Олімпійські ігри в корейському Пхенчхані проходитимуть з 9-го по 25 лютого 2018 року.