Війна
23 грудня 2017
На Донбасі бойовики уже порушили «різдвяне» перемир'я
Такими діями російсько-терористичні війська намагаються зірвати новорічно-різдвяне перемир’я.
news-image

У зоні проведення Антитерористичної операції бойовики вперше порушили новорічно-різдвяне перемир'я, яке почало діяти в ніч на 23 грудня, обстрілявши позиції українських військових на Світлодарській дузі.

Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО у Facebook, передає «Є!».

Сьогодні, 23 грудня, близько 11.30 російські найманці здійснили обстріл у бік позицій Збройних Сил України на Світлодарській дузі. Збройна провокація із гранатометів, великокаліберних кулеметів та озброєння БМП була здійснена із непідконтрольного українському уряду населеного пункту Калинівка. Вогонь у відповідь сили АТО не відкривали, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що такими діями російсько-терористичні війська намагаються зірвати новорічно-різдвяне перемир’я, яке почало діяти з початком цієї доби, або спровокувати вогонь у відповідь та звинуватити підрозділи сил АТО нібито у зриві режиму тиші.

Такі дії бойовиків і їхніх кремлівських кураторів свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту та демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню і свідоме невиконання Мінських домовленостей, – додали у штабі.